maanantai 1. syyskuuta 2014

Elokuun kaksi viimeistä päivää merellä

Olihan sitä säävitsailijat lupailleet liki kesäistä säätä viikonlopulle. Todellisuus ei aivan korreloinut ennustusten kanssa. Merellä kuitenkin lauantai ja sunnuntai vieteltiin. Tällä kertaa ihan omalla veneellä.
 Yksi suosikkipaikkojamme on Söderskärin majakkasaaren pohjoispuolella oleva saariryhmä. Kartasta löytyy nimi Satamasaaret. Nimen perusteella sinne aikoinaan mentiinkin ankkuripaikkaa etsimään. Vanhat nimet kun useasti perustuvat johonkin konkreettiseen. Ihmetystä toki herättää, miksi ko saariryhmän pohjoisin saari on nimeltään Ölhuvudet/Sonninpää!! Hienoja ulkosaariston kallioluotoja. Lisäksi siellä saa liki aina olla rauhassa muilta veneilijöiltä. Hyvä niin. Sielu lepää niissä maisemissa. Tosi hyvillä kiikareilla toki näkyy Vuosaaren Aurinkolahden korkeat talot, mutta käskeekös sinne päin kukaan kiikaroida.

Lauantai-iltana saatiin pieni kuuden minuutin hetki nauttia erityishienosta auringonlaskusta. Alempana olevista kuvista voit helposti nähdä, että Stadin päällehän se aurinko putosi.

Pasilan TV-torni kannattelee aurinkoa

Jotenkin meinasi karata käsistä koko tilanne. Aurinko oli länsisuunnalla koko ajan pilvessä. Paitsi juuri ennen mailleen painumista se putosi kuudeksi minuutiksi pilvirajan alapuolelle kadotakseen juuri kohta taivaanrannan taakse. Täytynee todeta, että kuvia ei ole millään tavalla manipuloitu. Ei edes värejä korjattu. Tuolllaiselta se vaan näytti.
Sunset over Helsinki


Beautiful colours over Helsinki


Kaiken tuon jälkeen toli lähes totaalinen pimeys. Noin ulkona saaristossa ei muutaman linjataulun valovilkun lisäksi ole muita keinovaloja. Paitsi kyllähän me kotona maalla ollaan pimeyteen totuttu. Ei pelottanu yhtään...

Sunnuntaina heiluttiin kameran kanssa pitkin lähiluotoja. Edelleen tämä säilyy suosikkipaikkana. Kuvat puhukoon puolestaan. Söderskärille pääsee muuten julkisilla. (siis sinne ajaa vesibusseja) En tiedä kuinka pitkälle syksyyn. Jos et ole käynyt siellä, suosittelen. Ohessa siis maisemia niiltä kulmilta.

Söderskär etelässä

Söderskär old lighthouse

Jääkauden ja meren yhteistyön tulos

Valaan selkä?

Pieni lahden poukama

Sisäjärvi (aika pieni kylläkin)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti