maanantai 1. joulukuuta 2014

Talvi tuli Porvooseen

No - lienee kuitenkin tilapäistä tuo talvi. Eilen sunnuntaina oli vielä mitä parhain veneilykeli. Tänään tilanne olikin jo hieman jäätävämpi.

Yksinäinen kameramies


Lauantaina ajettiin uusi vene Porvooseen. Tai itse asiassa Hamariin. Niin - pitäisi veneelle talven aikana keksiä nimikin... Norjassa sillä oli vain rekisterinumero. Suomessa veneillä on aina nimi rekkarin lisäksi. Pittääpä tuota tuumaella oekein ajan kanssa, savolaisittain. Eilen siis sää oli mitä parhain ja lähdettiin heilumaan Äggskärille kameran kanssa. Kyseinen skär on Porvoon saaristossa Pellingin länsipuolella. Hieno paikka. Tänään Karin kanssa suunniteltiin jo veneen roudaamista lämpöiseen halliin talvea viettämään. On muuten aiheellistakin, koska tänään Hamarissa näytti jo tältä:

Omat veneet Hamarissa 1.12.
Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä oli lämpötila karannut -8 asteeseen. Vedet Hamarin satamassa kun ovat matalia, oli meri mokoma jäätynyt. Säistä ammatikseen vitsailevat ovat profetioineet lämpöisempien kelien puolesta taasen tiistaista alkaen. Eiköhän veneilyt kuitenkin tältä kaudelta ole jo pulkassa. Täytyy antaa periksi. Toivottavasti saan nuo molemmat tällä viikolla talvelta suojaan. Verkkovene Buster sentään on jo sisällä.

Mutta takaisin sunnuntaihin. Kaikki Porvoolaiset, joilla on vene, ovat käyneet Äggskärissä. Saari kuuluu Porvoon kaupungin virkistysalueisiin. Keskikesällä siellä toisinaan on väkeä ruuhkaksi asti. Parempi siis näin joulukuun taitteessa. Oli siellä nytkin yksi kalamies meidän lisäksi. Tullut Hamarista pienellä avoveneellä. Huonosti kuulemma tuli kalaa. Meillä ei ollut rapaloita - oli vain kamera. Kameran kanssa sitäpaitsi tulee harvemmin hukkareissuja.  Alla kuvasaalista.

Jäätaidetta
Äggskärin majakka
Äggskäristä länteen
Kovaa vettä ja heinää
Niukkaa kasvua
Äggskär Porvoo
Äggskärin rantakallioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti