sunnuntai 18. toukokuuta 2014

XO Boat runs 42 knots


Kesä on saapunut härmään! Se passaa meille oikein hyvin. Tilausten mukaan tuli aurinkoinen sää eiliseksi lauantaiksi. Vietettiin "kuvauspäiväiltapäivä" merellä XO veneen kanssa. Ei toki tarvinnut kauaksi Stadista ajaa - siinä heiluttiin Villinki, Jollas, Vartiosaari - akselilla. Lämpömittari näytti merivedelle 12,4 astetta. Vaikka ilma lämmintä olikin, pienesti kuitenkin veden päällä riittää vielä koleutta.

Ammattikuvaaja Markku ei päässyt mukaan, joten jouduttiin tyytymään omaan "ei niin huippulaatuiseen" kuvauskalustoon. Ja tietysti täydelliseen amatöörimäiseen osaamiseen. Eiköhän täällä blogissa mene hieman laaduttomampikin käden jälki... Jos aikataulut saadaan kohdalleen, vietetään vielä toinen sessio merellä kameroiden kanssa. Toivottavasti saadaan Markku tuolloin paikalle. Ja kenties pienoiskopteri kameraa lennättämään! Tavoitteena olisi tuolloin saada kotisivukelpoista kuvaa ja videota.

XO 270 RS Cabin "black edition"

Vene taisi tulla kehutuksi jo viimeksi. Sen verran pitää kuitenkin vielä hehkutella, että on se täräkkä peli.
Itsellä veneily/laivailuhistoria kun on kartuttanut vain hitaan kulun kokemusta... Toki joskus omistuksessani olleen troolarin kaverina oli parikin nopeaa avovenettä, mutta ei mitään tähän verrattavaa. Aikas lailla monella veneellä ja venetyypillä on tullut kruisailtua ja rällättyä. Tämä on kiistatta kokoluokassaan paras, jota olen ajanut. Täytyy tunnustaa, että vähän lapsettaa. Tai ainakin pojituttaa - vanhaa miestä.
Kyllä se luonto vaan niin on asiat järjestänyt, että meitä "poikia" jotenkin nää laitteet jaksaa kiinnostaa ja kiehtoa.



Kuvauskeikka kun oli, GoPro videokamera vedettiin kiinni veneen reelinkikaiteeseen. Sen kameran vidot on vielä läppärille siirtämättä ja editoimatta. Josko niistä saisi jotakin seuraavaan postaukseen... Alla kuitenkin Nokialla rantakalliolta otettu video. XO boat runs 42 knots!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti