perjantai 17. tammikuuta 2014

Päästiin sukeltamaan

Joskus tässä maassa kun yrittää asioita hoitaa, tuntuu, että mikään ei ota onnistuakseen. Sitten kuin ihmeen kaupalla kaikki, tai lähes kaikki, yhtäkkiä alkaa sujumaan. Juuri näin kävi sukeltamisenkin osalta. Eilen perjantaina mentiin sukelluskeskukselle aamulla sovitun mukaisesti klo 09.00. Jo heti puolentoista tunnin kuluttua päästiin liikkeelle. Kauaksi ei menty. Kaupungin ihan keskustan rantsussa kamat päälle ja veteen. Paikallisilla riitti töllisteltävää.. Uskomatonta kuitenkin, miten vesi on kirkasta ja puhdasta tällaisenkin kylän edessä. Samoin paikkallinen riutta on kuin missä muualla tahansa. Toinen sukellus iltapäivällä vielä enempi keskustassa. Rannasta taas veteen ja sukellettiin sataman laiturin alla. Pikaisesti ajateltuna ei kovin kiinnostavaa, mutta tässä tapauksessa kyllä. Syvyyttä 8-12 m. Elukkaa paljon ja ekosysteemi kokonaisuudessaan näyttää olevan hyvässä kunnossa. 250 m pitkän laiturin sisäpuolella oli lisäksi muutamia vuosia aiemmin uponnut reilu 20-metrinen pieni matkustaja-alus. Paljon erilaisia merietanoita ja isoja lobstereita. Dive Masterilla oli hieman paremmat kameravehkeet vedessä, ja häneltä pitäisi saada laadukkaampia kuvia. Toivottavasti tämä toteutuu ja saisin muutaman kuvan tännekin.

Mielenkiintoinen asia täällä on raha. Suomessa kun leikkimielisesti puhutaan toimintatonneista, täällä pitää olla toimintamiltsit. Toissa päivänä vaihdettiin käteistä ja paikallista rahaa tuli 15,5 miljoonaa. Yhdellä eurolla kun saa reilut 16 000 paikallista. Seteleitä on oikeesti iso nippu.

Nyt on pientä hoppua. Tänään jatketaan eteen päin. Suuntana Tobelo Halmaheran puolella. Ternaten satamasta paatilla Sofifiin ja sieltä jatketaan bussilla muutama tunti Tobeloon. Pulau Kakara on Tobelon edustalla. Se on yksi targetti. Eilen tavattiin paikallista väkeä, jotka olivat juuri tulleet sieltä. Saatiin rohkaisevia kommentteja. Tobelo on pienempi kaupunki kuin Ternate. Mitenköhän hienosti siellä nettiyhteydet toimii... Tärkeintä olisi kuitenkin päästä toteamaan, että tultiin paratiisin omaiselle saarelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti