perjantai 24. tammikuuta 2014

Pulau Kakara Indonesia

Niinhän siinä kävi, että Kakaran saarella ei ollut toivoakaan nettiyhteyksistä ja kirjoittelut jäi vähemmälle. Aikaa siis riitti omille ajatuksille ja keskinäisille filosofoinneille.

Pulau Kakara on yksi saarista, jotka sijaitsee pohjois-Halmaherassa Tobelon kaupungin edustalla. Muita saaria mm. Tagalaya, Pawole, Bobale, Telonue ja Tupu Tupu. Paattimatka Tobelosta about 25 min speed boat. Saaret pääsääntöisesti matalia ja joissakin aivan unelma-biitsit. Valkoinen hiekka, turkoosi meri, palmut... Tiedäthän niitä postikorttijuttuja.. Kakaralla vietettiin neljä päivää ja kolme yötä. Eilen, torstai-iltana tultiin takaisin Tobeloon. Yhdeksän sukellusta per nokka noiden saarten tosi hienoilla riutoilla. Mr. Yus toimi suk.oppaana ja paikallinen dive center oli perustettu muutamia vuosia sitten Kakaralle. Näin ollen kaikki kamat löytyi siis paikan päältä. Paitsi tietty minulle ei sopivaa märkäpukua. Suunto näytti joka sukelluksella veden lämmöksi 28 astetta, joten kylmä ei tullut. Toki aina pakolliset skraadet polvien tuntumaan. Pieniä törmäilyjä koviin koralleihin sallittakoon. Olimme majoittuneina samaiseen pytinkiin, jossa myös dive center. Ei siellä meidän kahden lisäksi muita sitten ollutkaan. Käytössämme oli siis oma makkari, omat pesutilat ja 45 neliötä olohuonetta. Lähitalossa asuva vanhempi pariskunta hääräili meille kolme ateriaa päivässä. Lisänä vielä ympärillä olevista maisemista ei voi löytää moitteen sijaa. Mielenkiintoiset on myös karttakordinaatit: 1 45'N 128 00'E. Siis juuri ja juuri ollaan päiväntasaajan pohjoispuolella.

Maanantaina kaksi sukellusta riuttapenkalle ja drop off. Sukellussyvyys maksimissaan 32m. Tähän vuoden aikaan vallitsee täällä länsituulet. (musim angin barat) Vaikka ollaan Halmaheran itäpuolella isommalta tuulelta suojassa, vääntää meri välillä 3-4 metristä maininkia. Se taas hiukan heikentää näkyvyyttä veden alla, vaikkakin vesi itsessään on puhdasta ja kirkasta. Valkoista rantahiekkaa kulkeutuu myös riutalle ja näkyvyys jää alle 30 metrin. No - onhan sekin jo hemmetin hyvä. Riutoilla ei näy merkkejä kalastamisesta dynamiitilla. Ehjää ja hyvässä kunnossa siis riutta. Merkille pantavaa on myös pehmeän korallin määrä. Täällä sitä on runsaampana ja värikkäämpänä, kuin etelä-Molukeilla. Käytössä oleva vene palaa aina yöksi Tobeloon. Samoin Mr. Yus. Pikku kämppäämme tulee aggregaattisähköt joka ilta kahdeksi tunniksi. Klo 19-21. Sen jälkeen vain täysin kirkas tähtitaivas.Tiistaina hoidettiin kolme sukellusta samoissa maisemissa. Suk.ryhmä on edelleen pieni - vain me kaksi ja Yus.

Keskiviikoksi saatiin länsimaista sukellusseuraa. Cai from UK and Mathias Sweitsistä. Ensimmäinen suk.saitti hieman erikoinen. Veneellä 40 min pohjoiseen päin Lisawa-Galela Bay. Lahden pohjassa sijaitsee veden alainen tulivuori, underwater volcano. Kaksi kraatria lähes vierekkäin halkaisijoiltaan about 25 m. Suk.syvyydet kraatereiden pohjalle 27 ja 33 m. Koko ajan molemmista pukkaa kuumaavettä ja toisesta ajoittain hieman tuhkaa. Reunamilla valtavat korallikasvustot, etenkin soft coral. Toinen sukellus lähempänä Kakaraa.

Eilen torstaina taas kaksi dyykkiä. Matias saapui veneen kyydillä, Cai ei tullut. Tankkien täyttöä, sukellusta, lounasta, sukellusta.Illalla pakatiin vähäiset kamamme ja venekyyti Tobeloon. Perjantai täällä ja lauantai aamuna lähdetään paattikyydillä Morotai saarelle. Sovittiin sinne jo Yusin kanssa kuusi sukellusta per hlö. (kallista on!) Kuvia Kakaralta yritän laittaa taas eri postauksena. Suk.kuvat ei ole kovin laadukkaita. ProGam ei ilman lisävaloa millään jaksa tallentaa värejä. Lisää sitten Morotailta. PS. Reetta. Toivottavasti selvisit ruokamyrkytyksestäsi Bangkokissa. Jannelle synttärionnittelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti