sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tobelo, Halmahera Indonesia

Ollaan otsikon mukaisesti Halmaheran keskuskauungissa Tobelossa. Ternaten satamasta venekyyti Sofifiin n. 45 min. Satamasta kimppakyydillä paikallisten kanssa 3,5 tuntia Tobeloon, johon saavuimme iltapäivällä.

Meinaa mennä päivät sekaisin. Kirjoitan tätä paikallista aikaa klo 03.00 hotellin sängyllä. Tämä kun on paras aika vuorokaudesta netin kannalta. Wifiä ei ole. Yritetään pärjätä paikallisella netti-sim:llä. Tänään on siis maanantai ja saavuttiin Tobeloon toissapäivänä. Silloin ei mitään erikoista. Tavattiin paikallinen sukellusten järjestäjä. Hän on taasen Ternatella toimineen Mr. Aditin kaveri... Näin asiat täällä tuntu etenevän. Hänen kanssaan sovittiin ohjelmat eiliselle sunnuntaille. Ei aloitettu sukelluksilla, vaan pörrättiin autolla ympäriinsä oppaamme Alexin kanssa. Paikallinen opettaja ja viidakkoretkien järjestäjä. Kovasti aktiivinen kaveri. Pääsääntöisesti ihmeteltiin mestoja Galelan kaupungin tuntumassa. Alexin omat sivut löytyy www.gunungibu.blogspot.com  jos kiinnostaa käydä katsomassa. Oli biitsiä, näköalaa, kuumaa lähdettä, täysin musta vulkaaninen rantsu, lisää biitsiä ja tulivuoren reunamia... Mukava päivä kaikkiaan. Illaksi takaisin Hotel Juliana kotiimme. Simppeli illallinen ihan hotellin vieressä ja ajoissa nukkumaan.

Tänään maanantaina Yus-niminen herrasmies noutaa meidät hotellita heti aamulla klo 08.00. Ainakin sovittiin 9 sukelluksen paketista Pulau Kakaran ympärillä. Kakara on yksi Tobelon edustan lähisaarista. Tarkoitus on viettää muutama yö Kakaralla. Ai niin: lauantai-iltana nähtiin vilaukselta neljä turistia Tobelon pääkadulla. Kaksi pariskuntaa, about 30 ikäisiä. Ei juteltu, moikattiin vain. Ternatella nähtiin yksi "valkoinen". Ei nämä kulmat ole turismin pilaamia siis... Yritän laittaa eri lähetyksenä taas muutaman kuvan. Jää nähtäväksi toteutuuko tämän päivän sovittu ohjelma kolmen sukelluksen ja Kakaralle muuton osalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti