tiistai 28. tammikuuta 2014

Takaisin Ternatella

Eletään keskiviikkoa kellon ollessa about 11.00 Lähdettiin aamulla Tobelosta klo 05.00. Autolla 3 1/2 tuntia Sofifiin, veneellä sieltä Ternatelle. Juuri nyt ollaan hotelli Boulevardissa. Ihan tappipaikalla keskustassa ja rannassa. Seaview huonetta emme sentään kustannussyistä ottaneet.
Hotel Boulevard Ternate
Eilinen päivä pöllöiltiin Tobelossa. Mopo jäi vuokraamatta. Viranomaiset ovat tiukkana ajokortista, joka ei tietenkään ole mukana. Viranomaisia nähtävästi kunnioitetaan/pelätään, koska kortittomuus syystä mopoa ei vuokralle saatu. Edettiin siis vaihteeksi jalan ja bento-kyydeillä. No - sitten tapahtui ihme. Hotellin aulaan pölähti kaksi valkoista, pariskunta ja nuoria tietty. Where are you coming from... Oh we are from Finland! Siis ainoat valkoiset Tobelossa meidän lisäksi, Terttu ja Pyry. Suomesta. Iloista sanan vaihtoa ja reissukuulusteluja. Mentiin illalla porukalla syömään hotellin lähellä olevaan ruokahuoneeseen (rumah makan) ja pölistiin ihan suomen kielellä. Terveiset vaan Tertulle ja Pyrylle, jos satutte lukemaan. Kyseinen ruokahuone valittiin illan suomalaisuusteeman mukaan: paikan nimi on Arto Moro. Ruokailun jälkeen toivoteltiin hauskat reissun jatkot. Nuoret lähtee huomenna Kakaralle ja me siis peruutimme Ternatelle.

Täällä automatkat on enempi kuin hauskoja. Tänäkin aamuna heti varhain sama kuvio toteutui välillä Tobelo-Sofifi. Auto oli ihan jees kolme penkkirivinen Toyota. Ihan pimeetä vielä klo viisi. Kaikki ikkunat auki ja heti kaupungin jälkeen vauhti 80-130. Ja musaan volyymia koko ajan lisää. Taas kuultiin Boney M:n ihan tuore hittibiisi By the rivers of Babylon... Ja sitten sitä paikallista siirappia. Vieläkin janottaa, kun oli niin makeeta. Ja lujaa!
Veneet jokisuulla Ternate
 Tälle päivälle ei ole mitään erityistä ohjelmaa. Muutama keltainen Euron seteli pitäisi vaihtaa miljooniksi IDR:ksi. Sitten jo tuttuun Dive Centeriin sopimaan mahdollisista sukelluksista lähivesillä. Pakko oli laittaa tuo venekuva. Kovana venemiehenä aina kiinnostaa... Kuvassa hieno Yamaha perämoottorinäyttely Ternaten keskustassa. Yhteensä 46 kpl! Jokisuulla veneet on hyvässä suojassa mainingeilta.Sen verran vatsaa jo kurnii, että pitää lähteä just nyt kylille etsiskelemään paikallinen Arto Moro. Tiedä, jos vaikka tavattaisiin nice people from Finland! Will see...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti